Regel på nationell nivå eller upp till varje kommun? nr 3

Tack för ert svar: https://soctanter.malmo.se/fraga/5597

Jag är inte samma person som skrev den ursprungliga frågan: "Avslag på försörjningsstöd".

Jag blev bara intresserad av hur det ser ut. Ni säger att i Malmö måste man börja söka jobb i februari för att sedan kunna erhålla hjälp om man inte hittat ett jobb direkt efter avslutade studier i maj/juni. Menar ni att man som gymnasiestudent måste anmäla sig till arbetsförmedlingen medan man pluggar? Eller hur ska man bevisa att man sökt jobb?

Och vad händer om man inte börjar söka jobb förrän i mars, eller april? Eller för den delen i juni på sin första arbetslösa dag? Var drar ni gränsen?

Och var kan man läsa om de här reglerna och vad som gäller?

Det känns inte riktigt rimligt att en ung människa som precis ska ut i livet och just håller på att plugga till sina examensbetyg sista terminen ska behöva söka en massa jobb samtidigt. Ska de prioritera att få goda betyg så att det kan utbilda sig vidare, eller ska de prioritera att söka påhugg? Det kan nog vara svårt att prioritera båda samtidigt.

Fundersam

Kommentarer

Hej,

Det är den enskildes ansvar att på alla sätt försöka att möjliggöra för sin försörjning. Vi rekommenderar att du kontaktar den socialtjänst där du bor för att få mer detaljerade svar.

Om du bor i Malmö kan du få mer information om kontaktuppgifter här:

https://malmo.se/Service/Om-Malmo-stad/Var-organisation/Forvaltningar/Ar...

Vänligen

Soctanterna

Soctanter