Hur skapar vi konstruktiva regler och metoder?, 2

Tack för ert svar: https://soctanter.malmo.se/fraga/4941

Vi borde verkligen ta tag i den här frågan. För det är ingen idé att stressa människor att planlöst söka vilka jobb som helst, så som det fungerar på många håll idag. Det är kontraproduktivt. Och leder till stress, rädsla och många gånger handlingsförlamning hos individen.

Förutom att reglerna leder till rädsla och stress hos den enskilda arbetssökanden så leder de också till att rekryterare blir begravda i ansökningar från människor som egentligen inte varken passar eller känner sig motiverade till just det jobbet. Det blir bara ett meningslöst merarbete för alla parter.

Vi behöver stödja människor mycket mera, mera handleda och erbjuda stöd för personen att ta vara på sina resurser, än att kräva in meningslös redovisning av antal sökta jobb. Vi behöver också lita på individen mera. Lita på människans egen kunskap om sig själv.

De flesta människor skulle nog bli oerhört glada om någon frågade om de ville jobba på ett jobb, med en adekvat lön. De flesta människor vill ha ett jobb. Men det är lätt att fokusera på fel saker och bli fast i ett redovisningssystem som tar bort fokus från hur man faktiskt får jobb idag.

Vi får jobb genom kontakter. Och kontakter tar tid att bygga upp. En människa får också jobb genom att ta vara på det som är personens kunskap, erfarenhet eller engagemang. Vi behöver stärka och stödja det mycket mera.

Fundersam

Kommentarer

Hej!

Det är säkert så som du skriver att många människor får sin anställning genom kontakter och att det därför är viktigt att få möjlighet att stärka sitt eget kontaktnät.

Samtidigt är det också viktigt att samhällets ekonomiska skyddsnät fungerar för dem som behöver. Intressanta och viktiga frågor som diskuteras på många olika nivåer i samhället.

Vänligen

Soctanter

Soctanter