Sambo vill ta alla beslut kring vårt gemensamma barn

Hej,
Jag har tre barn, 2 sedan tidigare och ett nu med min nuvarande sambo. Barnet är 1 år.
Vi har kopplat in soc då jag har en som med utagerande beteende som nu bor hos sin pappa för att skydda honom.och syskonen. Nu är det så att vi har flera resor inbokade sedan långt innan, och min sambo vill inte låta vårt gemensamma barn åka med sina syskon ifall det skulle hända nåt. Brorsan har inte visat på dåligt vettende på 3 månader minst och längtat efter familjen. Får man göra så? Kan han bestämma att bebisen inte får vara med sina syskon.

Mamma
2023-05-19 18:45

Hej

Vi förstår att du gärna vill ha med alla dina barn på planerade familjeresor och att det blir svårt när din sambo inte vill ha med din pojke.

Soctanterna går inte in i enskilda ärende så det blir svårt att ge dig ett svar som stämmer just för er och er familj.

Men som förälder har man ansvar att se till att ens barn är trygga och säkra och vi antar att det är så din sambo resonerar. Ni är båda vårdnadshavare till ert gemensamma barn och bör tillsammans resonera och bestämma vad som blir bäst för er familj.

Vi råder er att ta kontakt med er handläggare på socialtjänsten för att få deras råd och tankar kring din son och hur ni kan säkerställa för de andra barnen under era resor.

Vänligen

Soctanterna