Familjeproblem, racist o mobbad

Hej, min sambo har ett son som 19 år gammal. Han har inget respekt mot sin Pappa o till mig. När Pappan be om honom att plocka undan efter när han äter eller lagar mat för själv, lämnar smutsig grejer i köket, efter dusch kan inte plocka sin kalsong/strumpor i badrummet. Ibland ligger Pappan tallrikar i sonens rum eller skräp utanför sovrums dörr. Ibland när jag reagera om detta, säger till mig "håll käften", din grupp _____(mitt namn) kommer till Sverige blah blah (kränkande ord)
och din jävla ______(där jag kommer från).

Jag har bott här i 11 år o jobbar. Jag har aldrig fråga med sin Pappa och kalla mig tip "gold digger.

Kan jag anmäla honom om detta? Han säger till sin Pappa om jag kommer anmäla mig, han kommer anmäla mig också och till sin Pappa. Min sambo vill inte att jag ska göra om anmäl för att det kostar etc. Vad menar kostar pengar. Konstigt, känner mig dum eller?

på. I'm sorry about my swedish grammar

En 40år kvinna o inget barn.

I, Me, Myself
2023-04-10 20:11

Hej!

Det du beskriver låter verkligen kämpigt. Du frågar om du kan anmäla din sambos son. Vi tänker att du menar polisanmälan, om du väljer att göra det kommer det inte att kosta något. Du kan göra anmälan om du vill, men vi kan inte svara på vad den kommer att leda till. Att man inom en familj kallar varandra för fula saker är vanligtvis inte något som leder till rättsliga åtgärder, men allt beror på omständigheterna.

Oavsett låter det som att ni behöver hjälp för att komma ur denna negativa situation som ni befinner er i. Det är inte ovanligt att det blir svårigheter i ombildade familjer när den ena föräldern träffar en ny partner. Både barn och vuxna kan ha olika förväntningar på varandra och på hur man ska ha det tillsammans i hemmet. Därför kan det vara en god idé att träffa en utomstående samtalspartner för att prata om det som är svårt i relation till varandra.

Om ni bor och är skrivna i Malmö kan ni vända er till Familjerådgivningen för samtal med en familjerådgivare. Familjerådgivningen - Malmö stad (malmo.se)

Alla kommuner är skyldiga att tillhandahålla familjerådgivning så kontakta din hemkommun och be om att få boka tid hos familjerådgivare.

Vi hoppas du har fått vägledning i din fråga

Vänligen

Soctanterna