ukrainskt tjejhandbollslag

Hej
Vår granne som är präst har tagit hit ett helt tjejhandbollslag från Ukraina som bor i hans gillestuga.
Det är fest minst tre - fyra dagar i veckan. Det är fulla rökande tjejer i 20 årsåldern som pratar högt ute på gatan mitt i natten.
Prästen har köpt hem så mycket bag-in-box-vin att han enligt uppgift fått använda en kärra på systemet.
Tunt klädda är tjejerna också trots att det är kallt.
"KAREN KAREN KAREN" skriker tjejerna efter mig när jag klagar. Det är enligt min sonson något nedsättande.

När jag frågade prästen hur mycket dom egentligen dricker sa han bara :
"Intet skall förspillas. Det står ju i Bergspredikan".

Kan Soc göra nåt åt detta? Polisen bara skrattar. Hos min man har jag inget stöd då han har varit över och festat där till och med och kommit hem berusad stinkandes parfym och sjungandes på sånger på deras språk.

granne

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att det är mycket fester hos din granne och att det ofta blir högljutt. Vi förstår om det kan vara störande för dig i din vardag. Hur man ska agera som exempelvis villaägare regleras i jordabalken och där framkommer att den som använder sin egen eller någon annans egendom ska ta hänsyn till andra.

Det första vi tänker att du kan göra är att prata med din granne om hur det blir för dig när det är fest flera gånger i veckan. I de flesta fall kan dessa situationer lösas genom att man pratar med sin granne. Om du inte får gehör hos din granne kan du kontakta polis. Utifrån de uppgifter som du delar med dig av gör de en bedömning om de kan agera eller inte. Polisen agerar aldrig enbart på uppgifter om att du blir störd, utan de följer lagstiftningen och de regler som finns gällande störande ljud och agerande i bostadsområden.

Störande grannar är i huvudsak ett polisiärt ärende framför något som socialtjänsten ska blandas in i. Om du däremot skulle få information om att det finns minderåriga på adressen samtidigt som dessa fester pågår kan du kontakta socialtjänsten för att anmäla din oro.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter