Skyddat boende

Vi har valt att ta bort ortsnamn i texten och kallat dem bostadsorter

Hej.
Jag har varit våldsutsatt *flera och vid det senaste tillfället blev jag transporterad till ett skyddat kvinnnoboende. Jag bodde där i cirka tre månader och efter det på ett litet stödboende för kvinnor i fyra månader. Tanken var/är att jag ska flytta till en annan ort. Jag är helt införstådd med och beredd på detta. Dock finns det en "liten detalj" i det hela. Från första början har det i diskussionen kring detta funnits med i beräkningen att jag inte ska hamna längre än CIRKA en timme från barnens bostadsort (samt pojkväns bostadsort i ungefär samma premisser) Det första erbjudandet jag fick var ett litet samhälle. Där bor den ex- pojkvän som jag levde med i närmare tre år och som misshandlade mig mycket grovt och höll på att döda mig flertalet gånger. Så det alternativet föll bort av naturliga skäl och det var beslutande grupp inom kommunen som tog det beslutet. Nästa erbjudande låg nästan fem timmar från barnen. Varken jag eller de skulle kunna ha råd eller tid att umgås

Thinxan

Kommentarer

Hej!

Det låter som du haft en tuff period bakom dig och att du nu bor på ett skyddat boende.

Vi förstår inte riktigt din fråga men tolkar det som att du erbjudits boende på annan ort som ligger längre bort än vad du och din handläggare pratat om.

Vårt råd är att du pratar med din handläggare igen och berättar hur du känner. Det kanske finns en möjlighet att hitta ett bättre alternativ som du känner dig trygg med.

Tilläggas kan att det är svårt för socialtjänsten och många kommuner att hitta lägenheter då det råder bostadsbrist. Du ska ju inte bo på en ort där förövaren bor men du kanske får kompromissa med avståndet till dina barn till en början. Det viktiga i det akuta skedet är ju att du är trygg. Du kan ju alltid söka dig vidare och på egen hand hitta en bostad där du vill bo.

Vi önskar dig lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter