Fråga

Hej
Jag är en mor till ett barn som är 7 år.och har 47 år gammal .Hans pappa har 64 år gammal han har a kassa och snart ska blit pensinär.de har räknat till honom en pensin med 4000 kr.jag själv har studerad vid komvux och 3 sort kurser .söker nu jobb.men känner mig så trött.jag har studerat köksbiträd men ser utt mycket sårt fär min ålder att jobba i restaurang ellr ex dagis, eller skolor.tuff jobb kan man säga.min man har senast år opererat sig en stort hjart opperation.och det blit sårt fär honnom att tänka på not jobb. vad kan man göra då.kan någon bara säga til mig.vilket väg kan man ta.
med ont i rigen och unt i knä..orkar inte tänkär bara på min lilla.
kan jag få ngt svar

tack

naznaz

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du har fått ta ett stort ansvar för barn och hem då din man har blivit sjuk. Det kanske inte är möjligt för din man att få något arbete nu då han snart kommer att få sin pension.

Vi förstår att du har studerat flera olika kurser. Du inte så gammal och du har många år kvar tills att du får pension. För din och din sons skull så är det bra om du kan stanna kvar i yrkeslivet så länge som möjligt.

Vi antar att du har en kontakt på Arbetsförmedlingen och du kanske kan undersöka vilket arbete som blir möjligt för dig även om du har ont i kroppen. På Arbetsförmedlingen finns det möjlighet att rehabiliteras ut på arbetsmarknaden. Om du skrivs in i rehabiliteringsprogrammet så kommer du få delta i arbetsprövning för att se hur mycket du kan jobba och vilka olika jobb du kan jobba med. Din son börjar snart i skolan och livet är mer än att vara mor. Du har kanske tänkt på att få förtidspension, men tänk på att ersättningen är väldigt låg och du och din familj ska klara er på en liten summa varje månad.

Så vårt råd till dig är att kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen och se om det finns något arbete som du kan få och utöva trots att du har ont.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter