Fråga

Hej behöver hjälp mår verkligen inte bra längre har bot på hvb hem och sånt tidigare men flytta hem till min mamma för några månader sen vi bråkar och tjafsar nässtan hela tiden är 19 år och vill verkligen inte bo kvar hemma längre vet inte vart jag ska vända mig någon stans går på gymnasiet fortfarande och har inget jobb blev av med mitt lvu för nån månad sen så har inget med soc att göra längre kan man fortfarande få hjälp av socialen.

stella

Kommentarer

Hej,

Som jag har förstått det har du tidigare varit placerad enligt LVU och har bott på HVB. Du har flyttat hem och det förekommer bråk och tjafs mellan dig och din mamma. Du har fyllt 19 år.

Man kan alltid ansöka om stöd hos socialtjänsten. Då du har fyllt 18 räknas du dock inte längre som barn och kan inte ansöka om hjälp via sektionen barn, unga och familj, vilket du tidigare har tillhört.

Då du är över 18 år går ansökan istället via vuxenenheten. Det går dock inte att svara på om du beviljas bistånd eller inte. Det är något handläggare på plats kan svara bättre på.

En vårdnadshavare har försörjningsansvar över sitt barn tills barnet har fyllt 21 år så länge barnet går på gymnasiet. Huruvida detta har betydelse eller inte för en eventuell insats kan närmare svaras på av handläggare på vuxenenheten

Vänligen

Soctanterna

Soctanter