Boende

Hej.har en fråga.Lever idag på akassa samt försörjningsstöd. Har precis blivit erbjuden jobb på annan ort i en annan kommun.Men jag kan inte stå för ett hyreskontrakt själv.Visst borde socialen kunna gå in hjälpa mig med ett kontrakt?

Arne24

Kommentarer

Hej!

Vad roligt att du erbjudits ett jobb. Grattis!

Du skriver inte varför du inte kan stå för ett hyreskontrakt själv. Om det beror på tidigare hyresskulder eller andra skulder så finns det hyresvärdar som hyr ut ändå. En annan möjlighet är att hyra i andra hand och försöka spara ihop lite pengar att använda som deposition (en del fastighetsägare nöjer sig med detta) eller du kanske kan bo kvar i din nuvarande bostad och pendla tills du hittar en bostad i den nya kommunen. Ytterligare ett alternativ kan vara att undersöka om det finns någon stuguthyrning eller billigt vandrarhem som kan hyra fram tills att du hittat en lägenhet.

Socialtjänsten arbetar olika i kommunerna och det ser olika ut hur man hanterar hemlöshet. Som du säkert vet är boendeinsatser via socialtjänsten det yttersta skyddsnätet i samhället vilket innebär att alla andra möjligheter ska uttömmas av den enskilde först. Boendeinsatser via socialtjänsten är också av tillfällig karaktär i väntan på att individen själv hittar en lösning på sin situation.

Socialtjänsten i den nya kommunen hanterar de personer som är skrivna och aktuella i kommunen och kommer med största sannolikhet inte att kunna hjälpa någon som bor i en annan kommun men vill flytta dit.

Vi önskar dig lycka till med nya jobbet och hoppas att du hittar en lösning på boendefrågan.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter