blev biten av älg måste soc veta?

Hej
Jag blev placerad på HVB för ja har råkat gått o åkt vilse ända sen ja gick i förskolan. Men det blev värre så jag började knarka och tog mej ända till Polen där deras polis låste in mej som typ i en bur innan soc hämta mej.

I helgen besökte vi med HVBt en älg farm, Jag råkade komma ifrån gruppen och gick in till en älg som stod i nåt vad de nu heter, där dom äter, jag skulle klappa den men den bet mej i huvet så det börja blöda o ja började o gråta, vi fick åka till vårdcentralen o alla va arga på mej.
Nu säjer min KP på HVB att hon måste berätta detta för min soc seckreterare. O hon ska ringa henne imorron för idag va hon ledig.
Men måste sånt här komma fram till soc? va ska soc göra? omplacera mej för att en älg betedde sig fel mot MEJ?
Jag har tidigare blivit biten av : en häst, en sköld padda, två hundar o en eremit kräfta. Men va ska soc veta sånt för? kan hända alla jue.

älgbiten tjej
2022-09-19 23:54

Hej!

När ett barn placeras har socialtjänsten det yttersta ansvaret för barnet. Det innebär att socialtjänsten måste informeras om det som händer under placeringstiden.

Att bli biten av en älg eller andra djur skulle kunna innebära en risk för vidare komplikationer. Det är viktigt då att du besöker sjukvården för en bedömning. HVB hemmet ansvarar för att du får den hjälp du behöver för att komma till sjukvården. HVB hemmet har ett ansvar att informera socialtjänsten om hur du mår, om du behöver vidare vård etc. Att du blivit biten av en älg innebär inte att du måste omplaceras. Som du också skriver kan det hända alla att man blir biten av djur.

Du skriver att alla blev arga på dig i samband med händelsen. Det är viktigt att du får stöd när något händer, om du kommer till skada. Prata med din socialsekreterare om din upplevelse så kan hen hjälpa dig att prata med boendepersonalen om din upplevelse.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna