Tänkte först abort men...

Hej
Jag är 16 och tänkte göra abort, men jag ångrade mej precis och tänkte att om jag behåller ungen kanske jag kan få lägenhet av Soc.
Tid för skrapning är imorrgon och jag avbokade den nu.
Sen blev jag inspirerad av nåns annans fråga som jag läste precis nyss om LVU. Jag har också LVU och har haft det sen jag var 12 år. Men sen 2 månader är jag inte inlåst så jag blev gravid direkt eftersom jag säljer sex.
Elller det är såhär : att så fort jag haft permis eller besök så har jag sålt sex sen jag var 12. Så jag började direkt att göra det igen men tänkte inte att jag skulle bli gravid.
Så jag gick grundskola på sis med bara tjejer men går nu i riktigt gymnasium och ÄLSKAR att vara med alla underbara killar hela dagarna:)
Så jag tänkte att det kan väl inte en mamma ha? LVU alltså. Så om jag behåller ungen så skulle jag kunna få lägenhet och bli av med LVU samt få bidrag till att köpa en hund eftersom djur är bra för barn?

min innersta önskan är att vara ärlig och berätta för soc att jag direkt började sälja sex. Jag vill inte detta ju.
Sen har jag blivit blodsyster med en som har hepatit C och detta oroar mej, men jag känner inget. att jag skulle ha fått det.
Alltså vi skärde varandras armar med rakblad och tryckte såren emot varandra. Det var dumt kanske men jag var full. Jag blev LOBBAD sen, men jag sa inte vad såret var till för.

tack snälla för att ni svarar på människors frågor!

Lillan

Kommentarer

Hej!

Du beskriver ett flertal olika frågeställningar som vi ska svara på efterhand.

Din första fråga är om det är möjligt att ha placering enligt LVU och samtidigt vara mamma. Att bli förälder är i sig inget skäl att avsluta en LVU. Grunden för att avsluta finns i den vårdplan som görs för varje individ som är omhändertagen enligt LVU. Det innebär att det är möjligt att vara förälder och samtidigt ha placering enligt LVU.

Nästa fråga är om du kan få lägenhet och bidrag för att köpa hund om du blir förälder. Vi kan inte gå in och säga hur planering ser ut i enskilda ärenden. Dock kan vi säga det inte finns någon möjlighet att få egen lägenhet genom socialtjänsten när man är omyndig. Alternativet är i så fall stödboende eller behandlingshem och fortsatt placering. Att köpa husdjur ingår inte i det som kallas skälig levnadsnivå, vilket innebär att du inte kan få bidrag för att köpa hund.

Angående din oro över om du blivit smittad av Hepatit C så är det viktigt att du vänder dig till vården och ber om att få bli testad. Även om du inte känner några symptom kan du bära på sjukdomen.

Du beskriver i övrigt att du lever på ett sätt som innebär fara både för dig själv och din graviditet. Du skriver till exempel att du inte vill sälja sex och vill kunna vara ärlig med socialtjänsten om detta. Det är viktigt att du får prata med någon vuxen om din situation och om inte med socialtjänsten så finns det andra trygga vuxna. På Ungdomsmottagningens hemsida finns information, råd och stöd. Gå gärna in på hemsida www.umo.se och läs.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter