Sol placerade barn

Hej jag har två barn 3 och 5 år som jag placerade enligt sol hos deras moster när jag skulle ta bort ett läkemedel jag haft i många år metadon,
När jag väl tagit bort det tog jag ett återfall och fick ett LVM, jag har gjort allt jag ska göra och åker snart hem efter jag varit på behandling! Barnen har tidigare bott hos mig på heltid det här är första gången dom är ifrån mig. Vi har kontakt 3 ggr i veckan och umgänget började redan under LVM tiden, men min barnhandläggaren slutade hastigt efter sin semester. Ur ett barnperspektiv så rää det tragiskt få det bara blivit ett besök under 6mån för jag vart utan handläggare under en längre tid så när jag enligt tidigare plan skulle ansöka om besök fick jag avslag pga att det inte fanns en tilldelad ordinarie barnhandläggare för mig!
Men nu åker jag hem och vill veta vad jag har för rättigheter som mamma i umgänge och vad får jag bestämma och hur mycket?
Kan jag välja själv hur ofta jag vill träffa mina barn och om man ska göra en hemslussning kan jag själv bestämma tiden på den tänker 6mån och att ta det lite lungt för barnens skull, don har ändå bott där nu under 7mån tid men min son säger att han bara vill vara med mig! Vad går jag bestämma i det här?

Tacksam för svar
Mvh

Kämpen!

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du har tagit hjälp för att kunna sluta med narkotiska preparat. Att det som för många andra hakade upp sig på vägen men att du nu är färdig med din behandling. Bra kämpat.

Vad vi kan förstå utifrån det du skriver har du fattat flera bra beslut för barnen längs vägen. Att dina barn med ditt samtycke placerats hos din syster medan du arbetade för att komma ur ett beroende.

Du skriver att du har regelbunden kontakt med barnen tre gånger i veckan men att det bara genomförts ett fysiskt umgänge av skäl du inte kunnat påverka.

Vi förstår att du efter avslutad behandling vill återförenas med dina barn och att du vill att de skall komma hem. Samtidigt tänker du klokt i att det behöver ske successivt och över tid för att det ska bli bra för barnen.

För att barnen på ett tryggt och genomtänkt sätt skall kunna flytta hem till dig igen bör en dialog mellan familjehemssekreterare, barnets socialsekreterare, dig och familjehemmet/din syster genomföras. Självklart skall du lämna tankar och synpunkter men det är barnens behov som först och främst är ledande.

Vi råder dig att kontakta handläggarna på socialtjänsten för att påbörja en dialog.

Vi önskar dig lycka till.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter