Är detta rätt? Klassas det som jäv?

Hej! Jag är utsatt för en tvättäkta”Renovräkning” som HGF varnar för! Hyresvärden har varit här& skämt ut sig enligt mig, lögner, påhitt& olika orsaker till att jag ska bli av med kontraktet eft 22 år, utan 1 klagomål!! Har en hel del motbevis& hyresvärdens utskickade talar inte sanning helt enkelt..! Enkelt bevisat, men kör över mig ändå! Då jag riskerar att bli hemlös så kom en från socialen hit..! Vad ska & får hon göra egentligen? Undrar då jag trodde hon va där för min skull?? Men sista mötet hos mig med alla inblandade, så började hon fr soc prata om ADHD & om jag gjort nån utredning?? När vi är där för att reda ut hyresvärdens anklagelser& gärna visa vad jag förstört. Osv? Inte nåt om det..! ?Sedan kallar hon mig till soc( jag har inte nåt med soc att göra mer än detta med lgnht!) jag frågar Varf? Hon tycker jag ska komma iaf, sagt& gjort cyklar jag dit! Väl på mötet så ska VI INTE PRATA OM LÄGENHETEN!!?? Va? Då började hon yra om det med ADHD igen? Är hon min läkare? Får hon ens börja diskutera detta överhuvudtaget? Det va pga att jag ej stod stilla då dom som ljuger för mig& OM MIG , försöker BEORDRA MIG ATT STÅ STILLA!! Då fråga jag om hon driver med mej eller?? Jag står framför 2 st lögnare som vill kasta ut mig på gatan utan anledning& hon undrar varför jag hade SVÅRT ATT VA STILLA?? E hon inte klok?? Det handlar om MITT LIV& hon börjar flumma ut i vadvetjag?? Svarar sen på ett påstående ang fusk som skett, Citat: Det tror inte jag om xx..! Vad är detta, är hon på hyresvärdens sida& börjar yra om nåt helt annat som jag misstänker påverkade deras beslut, att försöka kasta ut mig!! Grr! Är detta nåt hon får göra& ska göra? Tala om hyresvärden ( som är ökänd!) som hennes vän, som hon tror gott om!? Undrar, för är inte detta jäv? Då kommer jag gå vidare med detta! Hon kan väl inte sitta& säga att jag ljuger! För att hon känner någon hos hyresvärden? Ta då reda på fakta!! Nej! Allt handlade om att jag hade för mycket kläder& andra saker som ej vill stå i en råttinfekterad& möglig källare! Kanske nåt hon borde brytt sig om istället! Är detta verkligen rätt behandling av mitt fall från hennes sida? Då vill inte jag bo i SVERIGE längre! Tacksam för svar/vägledning ! 50+ med delad vårdnad av tonåring!!

ARG & BESVIKEN HYRESGÄST UNDRAR?

Kommentarer

Hej!

Vi uppfattar att det föreligger oenighet mellan dig och hyresvärden och att du är orolig för att bli av med din hyresrätt. Du anser att hyresvärden far med osanning. Vidare skriver du att socialtjänsten har blivit inkopplad och att du har kallats till ett möte där du upplever att socialsekreterare pratar om din diagnos på ett sätt som du inte anser vara relevant i sammanhanget. Du uppfattar även att socialsekreteraren talar gott om hyresvärden vilket du uppfattar som jäv.

Hyresvärden är skyldig att anmäla till socialtjänsten om en hyresgäst riskerar förlora sitt boende, liksom till exempel ett elbolag har skyldighet att anmäla till socialtjänsten om en abonnent riskerar få sin el avstängd. Detta för att se om du som enskild kan vara i behov av stöd och hjälp i din situation.

Eftersom du har ett minderårigt barn finns även denna aspekt när ni riskerar att bli vräkta. Socialtjänsten har ett övergripande ansvar när barn riskerar att fara illa. Att föräldern riskerar bli bostadslös drabbar barnet och därmed kopplas socialtjänsten in för att utreda eventuellt hjälpbehov.

Vi råder dig att tala med handläggaren om din upplevelse. Be hen förklara syftet med ert möte och tala om dina förväntningar. Om du fortfarande upplever bemötandet som olämpligt kan du alltid vända dig till handläggarens chef för att lämna synpunkter och klagomål.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och att er situation kommer att lösa sig på bästa sätt!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter