Hyra o flytt

Hej,
Undrar eg vad som gäller. Vill gärna flytta men Soc går bara med på liknande hyra (fn 5500 för en nergången 3a, vilket de anser är "skäligt boende". Kan nämnas att för Soc har jag inte tillräckligt starka skäl till flytt. 3e vån ångest i väggarna, har nämnt att det vore bra för psykisk hälsa att flytta, då jag bott här i 8 år. Max hyra de kan gå med på är 6000 med sambo. Har umgängesbarn varannan helg, om de hade varit hemma max 7000. Vill då nämna att känner till ett par som har lägenhet via BOS (inga barn) som har hyra 7900 och det går Soc med på. Hur går då detta ihop sig?
Kan det överklagas el någon paragraf nånstans att stötta sig på?
Tacksam för svar

Aleena
2022-06-12 10:29

Hej,

Tack för din fråga och vad tråkigt att du inte mår bra av att bo i din nuvarande lägenhet.

Det går tyvärr inte för oss att uttala om oss varför dina bekanta blivit beviljad en högre kostnad för boendet än den som du kan bli beviljad. Vad som bedöms som skäliga boendekostnader kan vara olika från person till person och socialtjänsten utgår från den enskildes situation.

Om du bor i Malmö kan du på Malmö stads hemsida läsa vilka belopp som socialtjänsten använder som vägledning när det ska bedömas vad som anses vara skäligt för boendekostnader.

https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Forsorjning-och-ekonomi/Ek…

Du har alltid rätt att överklaga ett beslut från socialtjänsten. Mer om hur du går till väga för att överklaga ett beslut hittar du också på Malmö stads hemsida.

https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Overklaga-beslut-om-bistan…

Hoppas du känner att du fått svar på dina frågor.

Vänligen,

Soctanterna