Körkortstillstånd

Hej
Pissade positivt på ett urinprov för drygt 1 år sedan och undrar hur de kommer påverka nu när jag har tagit syntest och fyllt i blanketten och väntar på svar.
Är 20 år gammal och har behövt vänta med körkortet ca 2 år på grund av en rättegång som aldrig kom till rätten och undrar om de finns ett smidigt sätt att skynda på körkortet.
Fick milt straff som domm endast skyddstillsyn då tingsrätten ansåg att jag var på en rehabiliterande bana samt socialen avslog tvångsvård för missbruk som polisen ville sätta mig på och när allt detta väger in vad tror du slut resultatet kan komma att bli?

Grävmaskin78

Kommentarer

Hej,

Tack för din fråga.

Som vi förstår det gäller din fråga vad vi tror att beslutet kommer bli gällande körkortstillstånd. Vi kan tyvärr inte svara på frågor i enskilda ärenden och du kommer få avvakta beslutet från Transportstyrelsen.

Det vi kan säga är att Transportstyrelsen kontrollerar olika register för de senaste fem åren samt för en bedömning av om den som ansöker är pålitlig i nykterhetshänseende. Du kan läsa mer om detta på Transportstyrelsens hemsida:

Personliga krav - Transportstyrelsen

Vi önskar dig lycka till med körkortet!

Vänligen,

Soctanterna

Soctanter