Tjäna Pengar Online

Hej!

Jag har nyligen börjat tjäna pengar genom online-spelet "Minecraft" där jag har en server och hemsida där det ständigt doneras och handlas så att det kommer insättningar på mitt Paypal-konto. Jag är 18 år och studerar mitt sista år i gymnasiet och min mamma lever på socialbidrag och jag undrar ifall denna inkomst påverkar min mammas försörjningsstöd eller mig på något sätt? Dessutom undrar jag ifall inkomsten behöver redovisas?

Tack på förhand

Alexander

Kommentarer

Hej!

Vad roligt att du har hittat ett sätt att tjäna lite extra under tiden du går i skolan. Dessutom ett genom ett sätt som i framtiden kan fortsatt generera inkomster till dig!

Generellt kan sägas att alla inkomster ska redovisas om det är så att man har behov av försörjningsstöd eller ansöker om försörjningsstöd.

I 4 kap Socialtjänstlagen regleras rätten till bistånd. I detta kapitels 1 a § finns det reglerat vilka inkomster som inte ska beaktas vid bedömning av rätten till bistånd. Detta är bl a hemmavarande barns inkomster av eget arbete samt hemmavarande skolungdomars inkomster av eget arbete, om skolungdomen är under 21 år.

Om inkomsterna överstiger ett prisbasbelopp per kalenderår kan det komma att räknas som inkomst men då för att bekosta din del av uppehälle och hyra. Du förväntas inte försörja dina föräldrar. Ett prisbelopp år 2014 är 44 400 kr.

Lycka till med skola och framtid arbete!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter