Anonym?

Hejsan. Jag hade oturen,turen att jag sprang ihop med mitt ex i affären idag. Jag är själv fd beroende av droger. Jag har som ni säkert förstår set mycket elände,missär gäller mig själv oxo. Nu är det några år sedan är idag ren. Vad jag såg idag var oavsett tidigare eller nu ett av det värsta jag upplevt o det. Hon överlever inte sommaren. Kan jag göra en 100% anonym oro anmälan? En beroende tänker inte utan det är drogerna som styr allt. Det rör sig om heroin samt benso tabletter tex xanor, stesolid. Heroin o bensodiazepiner är den absolut farligaste kombination som finns. Mycket sällan det är enbart heroin som dödar . Vid dödliga överdosering så är över 90% den kombinationen. Vad gör jag? Tack för svar. Mvh Peter.

OROLIG EX.

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du är orolig för din före detta flickvän utifrån hennes missbruk. Du skriver att du är så pass orolig för hennes liv och hälsa att du vill göra en orosanmälan men önskar göra det anonymt.

Som privatperson kan man göra en orosanmälan anonymt även om det är att föredra att man är namngiven. Det kan vara svårt att lämna uppgifter utan att röja hur uppgifterna kom anmälaren till känna. En anonym anmälan riskerar att bli vag och därav svår att gå vidare med för socialtjänsten.

Om du väljer att göra anmälan anonymt kan du inte ge några uppgifter som röjer vem du är, så som granne eller som i ditt fall före detta pojkvän. Det du uppger kommer att skrivas ner i anmälan. Uppge redan inledningsvis i samtalet att du önskar göra en anmälan anonymt och ring från dolt nummer.

Beroende på hur er relation ser ut idag kan du alltid försöka att motivera henne till behandling eller annat stöd från vården eller socialtjänsten.

Vi hoppas att din före detta kommer till insikt om sitt missbruk och behovet av hjälp.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter