Köpe ett kurspaket

Hejsan. Jag undrar om jag kan köpa ett kurspaket för att kunna komma närmare ett jobb, som ex. truckkorts utbildning, inte till mig utan till någon som har ek. bistånd. Detta bör väl inte påverka hens bistånd? Jag tror det ligger runt 2-3 tkr. Jag vet att jag inte får swisha osv, men om jag betalar den, och hen slutför utbildningen, kan hen då ansöka om busskort gör att kunna ta sig fram och tbx? Jag vill inte att hen ska ha socialbidrag, så jag vill göra det jag kan för att hen ska bli självförsörjande..

Tack för att ni tog er tid att läsa mina rader...

Jussan

Kommentarer

Hej!

Vilken otrolig god vän du är som vill att din kamrat ska få förutsättningar att klara sin försörjning själv och där du kan tänka dig att investera ekonomiskt för att din kamrat ska kunna få en utbildning att utgå ifrån!

En förutsättning för att ha rätt till bistånd är att den enskilde själv gör allt hen kan för att bidra till sin försörjning. Om din vän är arbetslös och arbetssökande kan vi inte se att detta skulle försämra förutsättningarna för din vän. Har din vän däremot någon form av sysselsättning som gör att hen har något bidrag förutom försörjningsstöd kan det påverka hens bistånd då hen i så fall bryter en planering och en eventuell inkomst.

Fråga din vän om ni kan träffa hens handläggare och diskutera din önskan för att det inte ska sätta käppar i hjulet för din vän med framtida försörjningsstöd och då kan ni också förhöra er om möjligheten att erhålla försörjningsstöd till ett busskort.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter