Ekonomisk hjälp efter elavbrott

Hej, jag är en man som förlorade allt efter att min kompanjon förde mig bakom ljuset.
Jag hamnade i psykiatrin efter det. Har dock haft depressioner tidigare. Visade sig att adhd var roten till mina perioder av depression. Jag var diagnostiserad mwn uran nåt stöd varken socialt eller medicinskt. Min mor bröt lårbenet 98 år ung. Jag ställde så klart upp,
Då! Januari 2021 kom hon hem och jag fastnade hos henne efter ett par fallolyckor. Jag litade inte på Hemtjänsten just då så jag hadeinger val. Än idag April 2022 är jag kvar och inte varit hemma till torpet jag bor i mer än vid några tillfällen då det blev inbrott. Det är ett Super mysigt ställe som blev mitt allt efter det att jag flydde stan. Problemet är att jag har sjukpenning 9500 i mån, sjukskriven sedan 2016 och förlängdes efter misslyckad arbetsträning 2018.
Jag var så inne i min mors situation och med adhd som förövrigt verkligen visar sig vara ett stort problem när man inte längre driver bolag och har gott om pengar som tidigare köpte mig ur problem relaterat till min adhd.
Jag glömde bort att betala hyra och elräkningen så den stängdes av i november 2021 och det var inte första gången. Jag skulle flytta hem December men dom vägrade slå på elen jag försökte verkligen hitta en lösning men det gick inte och jag kunde inte bo där och fick inte ihop till hela räkningen så elen kom tillbaka förrän nu i Mars. Men i och med att jag inte kunde bo hemma så kom möss och sork in i torpet. Dom har tuggat sönder alla mina kläder och skor, säng och alla sängkläder, handdukar, allt är förstört. Kan jag trots sjukpenning söka ekonomisk hjälp att skaffa lite kläder och det som förstördes under vintern?
Mvh
Erik

Adhd-man-utan-försäkring

Kommentarer

Hej!

Det låter besvärligt och inte lätt när skadedjur gör åverkan på heminredning och kläder.

Om du har en hemförsäkring kan du göra en skadeanmälan dit och då förhoppningsvis få ersättning för det som förstörts.

Du kan även ansöka om försörjningsstöd hos socialtjänsten. Alla har rätt att ansöka och få sin sak prövad. Vi kan inte svara om du anses ha rätt till försörjningsstöd eller inte utan det får föregås av en utredning.

Vi råder dig att både vända dig till ditt försäkringsbolag samt ansöka om försörjningsstöd hos den socialtjänst du tillhör utifrån din folkbokföring.

Vi hoppas att du fått vägledning och önskar dig lycka till framöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter