Socanmälan

Hej!

Det är så att pappan till mina barn blev stoppad av polis i Januari och fick följa med till sjukhuset för att de sa de misstänkte att han var påverkad av narkotika. (Vilket inte stämmer då han aldrig använt droger. )
Vi har ringt flera gånger för att få ut analyssvaren men de har sagt att det inte är klart. Polisen gör en orosanmälan. Båda får prata med handläggaren och förklara läget. Ärendet avslutas hos soc.

Nu i april var han på väg på morgonen för att köpa en leksak till vårt barn då han var jätte ledsen för han var sjuk och hade tappat bort sin motorcykel.
Han åkte tidigt på morgonen till affären men då blev han stoppad för en rutinkontroll. De slår på hans personnummer och dem ser då i misstänktregister att han är misstänkt för narkotika sedan tidigare.

De tar med han IGEN till sjukhuset och säger han måste lämna prover. Plus att de tar bilen 24 timmar. och lämnar kvar han på sjukhuset så han får ta sig hem med buss.

Jag (vi) blir såklart väldigt arga då han åter igen INTE tagit droger.

Dagen efter försöker jag ringa runt till polis, vården osv för att få svar på de första proverna då det är pågrund av dessa han blev stoppad andra gången och körd till sjukhuset. Polisen säger att de inte fått svar än (gått 4 månader) så jag ringde till slut rättsmedicin där dem säger att inga prover inkommit från januari. De ber mig kontakta polisen. Polisen säger att allt ser bra ut att de har skickat. Men lovar att ringa till rättsmedicin för att dubbelkolla. Får ett samtal under dagen av rättsmedicin där de säger att polisen aldrig skickat iväg proverna och polisen säger de inte vet vart proverna är.

Så ja såklart man är misstänkt i 4 månader när man aldrig skickat iväg proverna och kan då inte få svar.

Svaren från april fick han förra veckan och de fanns inga droger i blodet.

För en vecka sen får jag en till orosanmälan gällande händelsen när han blev stoppad och de tog bilen.

Nu stod de att vi båda ska komma tillsammans och att de önskar träffa vårt äldsta barn.

Jag ringde direkt till sekreteraren och förklarade att våra barn vet inte om dessa händelser och att de kommer skada mitt barn om jag tar med henne då hon är väldigt känslig ålder och har mycket tankar oro kring tex krig osv. Det kommer inte göra någon nytta utan tvärtom bara göra henne ledsen och orolig.

Hon säger att jag känner mitt barn bäst och vad som är bäst för henne men att hon ändå vill träffa oss.

Jag är så klart jätte ledsen och orolig ändå. Jag förstår inte att polisen kan göra så här. För det första bor inte vi tillsammans, barnen bor med mig. För det andra är en misstanke bara en MISSTANKE. Borde man inte vänta att göra en anmälan till soc när man väl har dessa svar från proven?

Kan det påverka på något sätt att mitt barn inte följer med på mötet? Vi har inget att dölja utan det är för att jag vill skydda henne och ser inget syfte med att ta med henne på mötet.

Jag har inte sovit eller ätit på en vecka och mår illa av tanken bara att ha soc möte. Mina barn ÄR mitt allt. Och dem har det jätte bra. Alla sköter sig exemplariskt i skolan/förskolan och aldrig haft något problem där. Vi som föräldrar hjälps åt så mycket vi kan och har en god relation. Vi kan umgås och göra saker alla tillsammans utan problem.

Vi har även dragit ut jouranteckningar från båda gångerna där det står båda gångerna ” fin i kontakt” och ”ser inte ut att vara påverkad av droger eller alkohol” . Tycker ni vi ska ta med dessa papper för att visa dem till soc också?

Tacksam för svar!

/ Jätte orolig

Anonym

Kommentarer

Hej!

Du är förstås både orolig och ledsen över det som har hänt. Att två orosanmälningar angående ditt barn kommit till socialtjänsten på kort tid.

Polisen har en skyldighet att göra en anmälan till socialtjänsten vid misstanke om drogpåverkan hos förälder sedan är det upp till socialtjänsten att ta ställning till om utredning ska inledas eller inte.

Det är bra att du ringde till socialtjänsten och berättade om er situation och som handläggaren sagt är det du/ni som känner era barn bäst och får avgöra om de ska följa med på möte eller inte.

Om det är samma socialtjänst (samma kommun) som gjorde tidigare bedömningen finns dessa journaler hos socialtjänsten men det kan ju alltid vara bra att ta med för enkelhetens skull.

Det låter bra att du och barnens pappa har en god relation och att ni samarbetar kring vad som är bäst för era barn det är just det som barn behöver.

Vi hoppas att det blir ett bra möte.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter