Flytta.

Hejsan. Jag har kronefogds skulder o har svårt att få lägenhet med eget kontrakt. Jag har egen inkomst. Ett fd missbruk bakom mig. Hämtar medicin mot den dagligen Mån-Fre. Sjuk avd där jag går anser att det vore mycket bättre om jag ej behövde åka kollektivtrafik 2 1/2 timme dagligen dvs en medecinsk bedömning. Finns det någonstans jag kan vända mig ev få någon form av hjälp till att kunna flytta närmare sjukhus o då annan kommun? Tack för svar.

Snabbatex.

Kommentarer

Hej,

Tack för din fråga!

Det låter som du har en lång resväg varje dag och att det skulle underlätta för dig i ditt tillfrisknande att bo närmare din vårdgivare.

Generellt sett är det man själv som ska ställa sig i bostadskö och leta lägenhet på olika ställen där annonser läggs upp. Om man har en skuld till Kronofogdemyndigheten blir det naturligtvis svårare att bli godkänd av en hyresvärd.

I vissa kommuner kan man få hjälp med skuldsanering för att snabbare bli av med sina skulder till Kronofogdemyndigheten. Då görs ett avtal med Kronofogdemyndigheten om avdrag på lönen varje månad under en viss tid. Det finns reglerat hur mycket av lönen man då får behålla för att klara sitt uppehälle och andra kostnader.

Vanligen har socialtjänsten ingen möjlighet att bistå med lägenhetskontrakt, men du kan alltid kontakta din kommun och den nya kommunen och ta reda på vad som gäller i dessa kommuner.

Hoppas att du hittar en bra lösning.

Soctanterna

Soctanter