Utbildning I Procapita?

Hej!

Jag är socionom sedan ett år tillbaka och har ännu inte lyckats skaffa mig ett socionomjobb. Jag har erfarenheten emot mig då jag under utbildningen hade min praktik bredvid en kurator och inte på socialtjänsten, där jag nu främst söker jobb eftersom de flesta kuratorstjänster kräver att man läst Psykoterapi steg I.

Finns det möjlighet att få erfarenhet någonstans? Det jag tänker på mest är om man kan gå en utbildning i dokumentationssystemet Procapita för att åtminstone kunna säga att jag har erfarenhet av det när jag söker jobb?

Börjar nu bli desperat i mitt jobbsökande eftersom utbildningen ju är en färskvara och ju mer tid det går desto mindre attraktiv blir jag på arbetsmarknaden...

Mvh, Sofia

Sofia

Kommentarer

Hej!

Det finns ingen extern utbildning i procapita. När man anställer någon ny medarbetare i Malmö kommun som ska arbeta i procapita så finns det internutbildning för den som inte tidigare har erfarenhet av att arbetat i programmet.

Då det är ett program som ofta används inom kommunernas socialtjänst och då det finns många precis som du som inte fått lära sig procapita under sin praktik så kanske det hade varit bra om t.ex. socialhögskolan kunde ordnat en kurs för att lära sig programmet, det skulle förmodligen vara meriterande när man söker arbete i kommuner som arbetar med procapita.

Vänligen.

Soctanterna.

Soctanter