Inget CSN bidrag, nekad ekonomiskt bistånd

Hej!
Just nu studerar jag skola och fick inte CSN bidrag, utan får det efter sommaren sa de. Jag ansökte om ekonomiskt bistånd från socialen men min handläggare sa eftersom jag går i skola, får jag inte ekonomiskt hjälp. Men eftersom jag läser 2 kurser i skolan och inte får CSN, borde jag inte få hjälp? Eller måste jag avsluta mina studier och ansöka på nytt? Vad ska jag göra hjälp snälla. Jag måste betala mina hyror och räkningar. Tack för hjälpen

Sarah

Kommentarer

Hej!

Det är en tråkig situation du har hamnat i. Men din socialsekreterare har rätt. För att vara berättigad till ekonomiskt bistånd skall du stå till arbetsmarknadens förfogande, dvs. vara inskriven på arbetsförmedlingen och aktivt söka arbete och inte ha andra möjligheter att tillgodose dina behov.

Du har alltid rätt att göra en ansökan som individuellt utreds av en socialsekreterare. Denne skall fatta ett beslut om du betraktas ha rätt till ekonomiskt bistånd eller inte. Du har rätt till ett skriftligt beslut som, om det går dig emot, kan överklagas till förvaltningsrätten.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter