Inneboende hos familj

Hej

Min dotter kommer slutta med gymnasiet här till sommar och ska söka till universitetet. Hon är så klart rädd för att hon inte kommer in. Så samtidigt söker hon jobb. Vi är en familj på 9 personer inkl jag och barnens pappa samt min 18-åriga dotter. (Andra barn är under 16 år). Bor i en lägenhet som kostar 11371 i hyran. Vi har el som kostar ungefär 2000 värj månad. Plus internet 499 kr. Hon har i detta läget ingen annan inkomst end CSN. Jag och min man har ekonomisk bistånd. Undrar hur mycket kommer vi påverkas ekonomisk vid att min dotter slutar gymnasiet till sommar. Kan hon ansöka om ekonomisk bistånd när hon studerar på universitetet och bor hemma?
På förhand tack.

Mamma

Kommentarer

Hej!

Vad roligt att din dotter vill studera vidare på universitetet och skaffa sig en utbildning. Bra att hon för säkerhets skull söker arbete så hon har någon försörjning om hon inte kommer in på den utbildning hon sökt.

Hemmavarande barn som gått ut gymnasiet och är självförsörjande (genom studiemedel eller lön) förväntas bidra till de gemensamma hushållskostnaderna såsom hyra, el, bredband, mat, hygienartiklar osv. Hur mycket som är rimligt att betala får ni komma överens om.

Man kan inte få ekonomiskt bistånd när man studerar på universitet. Då förväntas man antingen arbeta för att försörja sig eller ansöka om studiemedel.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter