Jag vill få akut boende

Hej
Jag behöver akut boende. Jag kan inte vänta tills jag får en lägenhet. Det kommer antagligen dröja flera månader eller år och jag behöver en akut boende omedelbart på grund av svåra omständigheter.

Sara

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du behöver ett akut boende omedelbart. Att stå utan bostad är mycket stressande då det är ett av de mest grundläggande behov vi har.

Generellt kan man säga att socialtjänsten inte är en bostadsförmedling. Den enskilda har själv att göra vad hen kan för att försöka lösa sitt boende, både på kort sikt och lång.

I det akuta får man som bostadslös försöka finna lösningar i sitt nätverk, har man egna inkomster så får man ta in på billigare boende som vandrarhem och liknande. När man uttömt alla sina egna möjligheter kan socialtjänsten tillfälligt gå in med akuta lösningar som ger tak över huvudet. Men detta kan man ansöka om först den dagen man står helt utan lösning.

Om man tillhör en målgrupp som anses ha stora svårigheter att själv ta sig in på bostadsmarknaden, till exempel missbruk eller psykisk ohälsa, kan det finnas lite mer långsiktig hjälp att få via socialtjänsten.

Det vi kan råda dig till är att själv anmäla dig till olika bostadsförmedlingar, leta efter andrahandskontrakt via olika webbsidor samt kontakta socialtjänsten i olika kommuner för att få en aktuell lista på privata hyresvärdar i den kommunen.

Vi önskar dig lycka till och hoppas att du finner en lösning snart.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter