Min sambo förbjuder mig att träffa min familj

Hej,
Jag är för tillfället föräldraledig med vårt ettåriga barn. Min sambo förbjuder mig att åka och hälsa på mina föräldrar som bor 2h bort (inom Sverige), och han säger att det är olagligt att åka iväg med vårt barn utan hans medgivande. Han tillåter inte heller att de kommer hit, eller mina syskon. Jag mår fruktansvärt dåligt av det här och känner att det inte kan vara rätt att han får isolera mig på det viset. Vad har jag för rättigheter? Hur kan jag ta mig ur den här situationen?

Isolerad

Kommentarer

Hej!

Du befinner dig i en relation där din sambo försöker isolera och kontrollera dig, vilket han inte får då det är brottsligt.

Det finns kvinnojourer i hela Sverige och socialtjänsten är väl insatt i att hantera situationer som du beskriver. Man kan få omedelbart stöd, skydd och hjälp om man vänder sig till socialtjänsten i den kommun man tillhör.

I Malmö finns Kriscentrum som har ett journummer, tfn: 040-290999, som man kan ringa dygnet runt om man vill ha hjälp och stöd. Man kan också beställa tid för att prata igenom sin situation och få råd över hur man ska hantera sin situation.

Vårt råd till dig är att vända sig till socialtjänsten och berätta om din situation. Du kan även kontakta Kvinnojouren, som har olika telefonnummer beroende på var man är bosatt. Kvinnojouren har sin verksamhet över hela landet.

Om du bor i Malmö är Kriscentrum ett bra alternativ.

Hoppas att detta kan bli en hjälp för dig!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter