Kräver min bankdosa.

Hejsan.
Hoppas det är bra med dig/er.
Jag tillsammans med min sambo har försörjningsstöd från kommunen och undrar om våran handläggare får kräva oss på vårat privata ägo som bankid och bankdosa enbart för att själv kunna få tillgång till våra banker.
Vi lämnar som alltid 1 månads konto utdrag från bankerna som vi har, (alla insättningar) Vi har tidigare fått samtal hem av våran handläggare att hon ska anmäla oss för bedrägeri om vi inte kommer på den angivna tiden hon ger, när vi kommer till mötet får vi en chock varje gång då det är tvärtom i humör och även mående. Vi har ringt chef och sen högre chef och vi fick till ett möte men som ledde till att hon trakasserar oss och hotar är väl att ta i men liknade gör hon i vilket fall, hon ställer krav och kastar ur sig olika meningar till sambon när ingen annan hör, som tex "jag ska sätta dit dig jag vet vad du håller på med och ger du mig inte bankdosa så avslår jag eran ansökan".
Vi var på ett möte där platschef också medverkade och vi skulle komma med bankutdragen från båda banker samt andra papper efter lunch kl 13:00 och lämna i brevlådan gjorde vi upp. SEDAN är det nu ändrat av handläggaren själv att vi är nerkallade och vi ska ta med ännu en gång bankid och bankdosa. Våran handläggare gick ut och väntade på oss i väntrummet och gav min sambo en lapp vid utgången, platschefen hade redan gått och närvarade inte vid utgången. Hela tiden är hon på oss om något. Vi söker aktivt jobb, inskrivna på arbetsförmedlingen, vi är nyktra drogfria och vi är godhjärtade människor mot allt och alla. Får hon kräva oss på detta och utan att platschefen ens vet och gör det mer eller mindre bakom ryggen på sina kollegor mot oss. Vi mår psykiskt dåligt och även fysiskt slut då vi inte har mat eller norm över lag. Vädjar efter svar från er.
Tack på förhand med vänliga hälsningar ett fysiskt/psykiskt utmattande par pga ekonomiskbistånds handläggare.

Funderade sambo par.

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att ni erhåller försörjningsstöd och att ni känner er orättvist behandlade av er ekonomihandläggare. Det är alltid tråkigt när det inte fungerar och det är aldrig okej att hota. Du skriver att ni regelbundet lämnar uppgifter i form av kontoutdrag. Du skriver även att chef till handläggaren blivit involverad i ert ärende och deltagit på möte.

Bank ID och bankdosa är personliga och det är inget man kan kräva att du ska överlämna eller ge tillgång till. Uppgifterna lämnar man i form av kontoutdrag vilket du skriver att ni redan gör.

Om man är missnöjd med ärendets handläggning kan man vända sig till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som har i uppgift att bland annat granska myndigheternas handläggning i enskilda ärende.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter