Bostadshjälp

Postat: 2010-06-23 21:13

Jag och min pojkvän är idag inneboende hos hans föräldrar, en situation som är helt ohållbar. Eftersom vi har försörjningsstöd, en hel drös med betalningsanmärkningar vardera (och skulder som inte kommer kunna betalas av inom en överskådlig framtid) så har vi noll möjlighet att få en vanlig lägenhet, så ni behöver inte tipsa om BoplatsSyd, och alla som hyr ut på Blocket idag tar kreditupplysning....Vad jag vill veta är hur bortprioriterade sambos utan barn är när det gäller att få en soc.lägenhet, och alternativt hur soc kan hjälpa oss skaffa eget boende. Konkreta svar tack, inte en massa yrande om "kan ni inte bo kvar lite till..." för det funkar inte.

Murmlis

Kommentarer

Postat: 2010-06-24 10:56

Hej

Det verkar som att ni redan har läst en del av våra tidigare svar och således också har en relativt bra koll på vad som gäller.

Precis som vi skrivit i tidigare svar så kan man vid akuta behov söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring den egna boendesituationen. De kan bland annat vara behjälpliga i själva sökandet av eget kontrakt och fungera som en bro mellan er och en eventuell uthyrare. Vet man inte vilken stadsdel man tillhör kan man ringa till Malmö stads växel på telefonnummer 040-34 10 00 och genom dem bli kopplad rätt.

Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för de personer som praktiskt taget bor på gatan. Detta akuta stöd kan mycket väl innebära en säng på ett härbärge för natten. Vilka prioriteringar de gör gällande sambos utan barn gentemot familjer med småbarn är för oss omöjligt att svara på. Detta då det kan se olika ut under olika tider på året och i olika stadsdelar.

Mer konkreta än så kan vi tyvärr inte vara. Vill ni ha riktigt konkreta svar är det bästa att ni hör av er till de som jobbar med bostadsfrågorna på socialtjänsten i just er stadsdel.

Hoppas att ni fått svar på frågorna annars är ni välkomna åter så ska vi försöka reda ut alla frågetecken.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter