Osäker

Hej.
Jag är en tjej på 14 år som är placerad enligt SOL sedan 1 och ett halvt år tillbaka. Nu är det så att vi ska göra en utvärdering nån gång innan eller efter 9:an är slut ifall jag ska flytta hem efter 9:an eller inte. Vi har möte med soc nu i veckan och vi har även en plan om att vi ska besluta om min placering och vad jag ska gå för gymnasium till våren, går i 8:an nu. Pappa tycker och vill att jag ska flytta hem när 9:an är slut men mamma är lite mer tveksam till sånt..
Jag har även berättat för dom hur dom behandlar mig här i familjehemmet ibland tar dom min telefon och någon enstaka gång har dom ryckt mig i armen, men samtidigt har det inte heller varit jättebra hemma då det har varit bråk och sånt men jag har nästan ingen å vara med i familjehemmet och vill ibland flytta hem och jag har sagt det flera gånger till både mina familjehemsföräldrar och mina riktiga föräldrar.
Jag ska träffa min mamma nu i helgen och det brukar bli tjafs ibland men det är mest pappa jag berättar för när jag säger att jag vill flytta hem och hur dom behandlar mig osv.
Socialtjänsten har även sagt att vårdnadsöverflytt inte är aktuellt som det ser ut nu då jag träffar mina föräldrar och släktingar lite då och då.

Vad ska jag göra? Vem ska jag vända mig till?

Tacksam för svar

14 åring

Kommentarer

Hej!

Du har många funderingar vad gäller din framtid.

Vad bra att ni ska ha möte med socialtjänsten i veckan. Då kan du ta upp precis det du beskriver här.

Det är viktigt att du blir lyssnad på och att din socialsekreterare får information om hur du känner och vad du vill för att kunna fatta rätt beslut om vad som är bäst för dig och din utveckling.

Vi hoppas att alla inblandade kommer fram till ett beslut som blir till för ditt bästa.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter