Hjälp Deperat??

Postat: 2007-09-28 02:18

hej jag vill flytta till malmö men jag kan inte hitta en lägenhet jag är 19 år gammal jag girt och har ett barn min man har en syster i köpenhamn som han vill bo nära nu och han har nyligen flyttat till sverige
vi har jätte mycket problem angånde flytten ..han säger att han vill skiljas om jag inte flytta till malmö men jag kan inte hitta en lägenhet och jag har en son med honom jag vill stanna kvar med honom för min son skull .. hjälp mig snälla

Gäst

Kommentarer

Postat: 2007-10-04 08:19

Hejsan!

Vi har varit i kontakt med vår Boendeenhet här på Södra Innerstaden för att få lite hjälp med hur du ska gå tillväga. Så här säger de:

"Att finna en bostad i och i nära anslutning till malmö är mycket svårt idag, som sökande får man ofta stå i "kö" länge. Hyresvärdarna har så många sökande att de har friheten att välja den hyresgäst som är säkrast enligt dem, dvs fast jobb och god inkomst. Det finns kranskommuner som man också kan söka bostad i, vilket kan vara något lättare. Tipset är att söka bostad hos alla hyresvärdar, stora som små, exempelvis Newsec, Heimstaden, Akelius, MKB samt de kommunala bostadsbolagen i kranskommunerna ex. Trelleborg, Svedala, Eslöv, Landskrona. Vidare kan man söka andra former av boende, exempelvis andrahandskontrakt, vilket man bland annat kan söka efter på blocket.se".

Ja, tyvärr är bostadssituationen i Malmö väldigt tuff nu och kanske får du och din man fundera på att söka er utanför stan. Hoppas på att det löser sig för er på ett bra sätt. Lycka till!

Vänligen soctanterna

Soctanter