En-Vet-Ej-Kille

Postat: 2008-02-21 22:45

hej hej Jag är en kille på 19 år och går på 3:e ring, min livs planering är att nu eftersommaren flytta ut eftersom jag vill läsa vidare och bli nåt i livet. men jag har inte jobb. och söker (kommer granterat att hitta del-tids jobb) huvud saken är att jag har ingen inkomst just (nu).
och det är jätte viktig för mig för att jag har 3 små syskon och jag kan inte studera med dom i hemet. finns det nogåt hjälp för mig...kan socialen göra nåt?? jag hade varit tacksam o höra era åsikter!! tack MVH Vet-ej Killen

Gäst

Kommentarer

Postat: 2008-03-05 11:33

Hej en vet ej kille

Du befinner dig i en spännande tid i ditt liv och du har framtiden framför dig och dessa tankar och funderingar har även många andra i din ålder.

I första hand tycker vi att du ska fortsätta det jobbsökande som du påbörjat. I Öresundsregionen sker det stora förändringar på arbetsmarknaden och det finnns gott om jobb. Ett tips är att söka jobb inte bara i Malmö utan även utanför. Många unga malmöbor får jobb i Danmark vidare information om detta kan lämnas av arbetsförmedlingen eller infoteket.

Vi vill uppmuntra dig till att vara öppen för olika soprters jobb. Det i sig kan leda till referenser och erfarenheter som kan var till nytta inför framtiden.

Har du frågor om framtida yrken eller studier så är infoteket en bra informationscentral. Telefonnummret dit är: 040-34 49 95. Där arbetar studie och yrkesvägledare som kan hjälp dig.

Inom Malmöregionen är det tufft att få en bostad. Hyresvärdarna vill oftast att man som sökande ska ha en inkomst. I din situation skulle socialförvaltningen uppmana dig till att fortsätta söka lägenhet på egen hand. Socialtjänstens stöd i boendefrågor är till för dem som helt saknar "tak över huvud". Om du har vidare frågor kring detta kan du vända dig till den stadsdelsförvaltning som du tillhör. Vidare är det så att dina föräldrar är försörjningsskyldiga för dig så länge du går i gymnasiet. Skulle du stå helt utan inkomst efter du tagit studenten så kan du söka försörjningsstöd på den stadsdelsförvaltning du tillhör.

Vi förstår att det kan vara svårt för dig att plugga med syskon tätt inpå. Det vi kan tipsa om är att plugga på ett närliggande bibliotek eller stadsbiblioteket där du kan få studiero.

Med vilja och tron på dig själv kan du ta dig långt!!!

Vi önskar dig lycka till.

Hälsningar soctanterna

Soctanter