!!

Postat: 2008-04-29 14:58

hejsan jag är en tjej på 17 år. för tillfälligt så bor jag hos min moster jag har flyttat runt ganska mycket och idag sa hon att jag inte kan bo kvar men jag har även en hund. finns det någonstans både jag och min hund kan ta vägen??? mvh /

viktoria

Kommentarer

Postat: 2008-05-09 14:07

Hej Viktoria

Det kan inte vara lätt att vid din ålder behöva tänka på detta. Din moder eller utsedd vårdnadshavare har skyldighet att försörja dig med uppehälle och boende tills den dag du fyller 18 år, om du går i gymnasiet är din vårdnadshavare försörjningsskyldig tills att du fyller 21 år.

Vi vill uppmana dig att ta kontakt med socialtjänsten där du bor och föra en diskussion om din situation. Eftersom du är under 18 år måste en utredning göras för att konstatera att du ej kan bo med din vårdnadshavare. Om det framgår av den utredningen att du inte kan bo med din vårdnadshavare, kan det i enstaka fall bli tal om boende genom socialtjänsten. Vilken form av boende det skulle bli tal om ser väldigt olika ut. I Södra Innerstaden hade boende i egen lägenhet inte varit aktuellt, du hade förmodligen fått dela lägenhet med andra kvinnor i liknande situation.

Tyvärr har socialtjänsten ingen skyldighet att ordna boende för din hund. Vi förstår att det kan vara svårt att lämna bort en familjemedlem, men som sagt boende inom socialtjänsten där hundar kan bo är sällsynta. I våra boende finns gäster som är allergiker, så även hos personal.

Vi vill återigen uppmana dig att ta kontakt med socialtjänsten, din situation tycks vara ohållbar i längden och vi tycker att du förtjänar ett tryggt boende. Var inte rädd att ställa fler frågor så ska vi försöka att besvara dem utifrån bästa förmåga.

Lycka till önskar

Soctanterna

Soctanter