Sexuellt ofredande

Min vän är ett våldtäkts offer (en kille ett år äldre än henne våldtog henne och en utredning gjordes) ändå sätts hon i ett familjehem med rasister (hon är vit) och homofober (hon är bi men lutande mot tjejer). Mannen i familjehemmet har rört henne (inte sexuellt) och bett honom inte göra det(han gör det ändå), deras barn är nakna inne på hennes rum även fast hon sagt att hon inte är bekväm med att dem är där alls. Dem nekar hennes sexualitet helt när dem säger att hennes flickvän bara är en ”bra vän” och visar henne ingen respekt. Dem vägrar låta henne åka hem på besök (hon har inga problem hemma) vilket bryter mot barnkonventionen. Tar hennes CSN mm. Hon är 15(ska fylla 16) och har det värre än någonsin.
//hennes vän (17 år)

Helma

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att du är orolig för din vän. Både utifrån det hon har varit utsatt för och hur hon har det nu.

Vad fint att hon har en så fin vän som värnar om henne och försöker stötta henne.

Eftersom soctanterna är ett forum där enbart generella svar kan ges. Kan vi inte svara i individärenden. Vi vill råda dig att hänvisa din vän till att prata med sin handläggare om hur hon upplever sin placering i familjehemmet samt reglerna för hembesök.

Ibland kan det finnas anledningar till varför inte hembesök bör ske. Dock är det viktigt att din vän i så fall får veta varför.

När ett barn är placerad har barnet en barnhandläggare. Regelbundna uppföljningar sker med samtal med barnet om hur placeringen fungerar. Mellan de planerade uppföljningarna finns alltid möjligheten att prata med handläggaren via telefon, mail eller få till ett planerat möte om behov finns.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter