Vad kommer hända?

Hej!
Jag är en tjej på 17 år som bor i familjehem. Jag har bott här i tio år och de har även blivit mina vårdnadshavare. Jag har dock alltid känt att jag behandlas orättvist, och på senaste året har den känslan växt och tagit över. Nu känner jag att det är nog, jag orkar inte bo kvar mer, vi passar inte ihop. Jag tror att jag har deprission med pga hur det är hemma och har självskadebeteende. Jag undrar om jag kan ansöka om att placeras i ett nytt hem? De har även 6 andra fosterbarn hos sig, och jag vill inte att dem ska råka ut på grund av mitt beslut. Här är några frågor jag vill ha besvarade: Hur söker jag om ett nytt hem? Måste dem få veta innan jag flyttas? Har de rätt till att gå igenom min telefon och förbjuda kontakt mellan mig och mina vänner på sms och sociala medier?

Tack på förhand
Deppig tjej

deppig tjej

Kommentarer

Hej!

Vad tråkigt att du inte trivs i ditt familjehem. Vet någon om hur du mår? Om inte, finns det möjlighet att få hjälp. Du kan berätta för din socialsekreterare om att du inte mår bra och då kan din socialsekreterare hjälpa dig att få kontakt med någon som kan hjälpa dig.

Om du inte vill bo kvar är det viktigt att du pratar med din socialsekreterare om detta också. Om det blir att ni planerar en flytt brukar familjehemmet veta om detta så att ni tillsammans kan planera och få ett bra avslut.

Gällande kontakten med dina vänner, kan det vara så att familjehemmet är oroliga för att du påverkas av dina vänner på ett negativt sätt?

Vi hoppas att du har fått lite tips på hur du kan gå vidare. Om du har fler frågor får du gärna återkomma.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter