Bostad

Postat: 2008-05-21 11:06

Hej!

Jag lever i ett förhållande med en man med alkoholproblem. Jag vill nu bryta upp och vill att han flyttar från lägenheten. Lägenhetskontraktet är mitt. Problemet är att han är "prickad" och har en skuld till hos kronofogden pga en konkurs sedan några år tillbaka. Detta gör att det känns näst intill omöjligt för honom att få egen bostad. Han har fast jobb med ok inkomst men en summa dras varje månad till kronofogden. Vi har gemensamma barn. Finns det någon hjälp att få och i så fall vart? Jag mår mycket dåligt i situationen.

anonym

Kommentarer

Postat: 2008-06-03 15:48

Hej

Vi förstår att du lever i en pressad situation. Det kan inte vara lätt att också behöva ta ansvar för sin före detta partners situation.

Idag är det svårt att få ett eget boende i Malmö och i kranskommunerna. Bostadsproblematiken breder ut sig och omfattar alltfler i samhället. Tyvärr finns det inte mer att göra än att fortsätta söka lägenhet på egen hand, både i Malmö och utanför. Din fd. man kan också söka andrahandskontrakt och liknande boendeformer via hemsidor som exempelvis blocket.se.

Om din fd. man inte har haft kontakt med budget- och hyresrådgivningen tidigare uppmanar vi honom att ta kontakt med dem för att ev. få hjälp med skulder etc. Du når budget- och hyresrådgivningen på telefon 34 20 83 måndag - torsdag kl 09.00-12.00
och 13.00-15.00. Varje onsdag är öppen besöksdag och då kan du komma utan föranmälan,
kl 09.00-12.00, 13.00-16.30, Besöksadress: Bergsgatan 17. Mer information hittar du också på malmo.se - > Individ & familj > Budget- och hyresrådgivning.

Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring sin situation. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för dem som praktiskt taget bor på gatan.

Vi vill uppmana till fortsatt lägenhetssökande, titta även på andra boendelösningar som 2:a handskontrakt mm. Sök även boende utanför Malmö och andra delar av Skåne eller Sverige.

Vi hoppas att det löser sig för er båda.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter