Nytt barn

Hejsan. Jag har barn på lvu sen snart 1 år tillbaka och sen dess har jag börjat om mitt liv med en ny person och vi har varit ihop i snart 1 år. Jag har ensamvårdnad på barnen som är på lvu sen i augusti detta året. Och min nuvarande sambo har varit med på umgängerna med mina barn. Vi bor dock kvar i samma kommun som tog mina barn. Min sambo har snart en fastanställning medans jag är tyvärr arbetslös än. Jag har behövt göra 2 aborter detta året för jag har varit orolig över vad soc och min familj skulle göra om jag behöll barnet. Min syster säger att dom kommer att hämta barnet på BB, hon tycker jag är självisk och inte tänker på mina barn som är lvu och jag mår så himla dåligt av detta. Vet inte hur jag ska förklara för min familj om jag skulle vilja behålla ett barn med min sambo? Jag vet som så mycket att han kommer bli världens bästa pappa och jag har ändrat mig mer och mer också. Jag försöker bevisa för socialen hur mycket ändringar jag gör för att få hem mina små med. Men skaffa jag nytt barn kommer jag aldrig sluta kämpa för mina små som är på lvu. Hur ska jag kunna göra i denna jobbiga situationen?

Nervös mamma

Kommentarer

Hej!

Tack för din berättelse. Du skriver att du har börjat om dit liv med en ny person och att du ändrar dig mer och mer. Så bra att du kämpar med din förändring fastän det inte alltid är lätt.

Att förändra gamla beteenden krävs ofta ett stort stöd. Stödet behövs från din sambo och din familj men det är också viktigt att samarbeta med socialtjänsten då det gäller dina barn. Både dina barn som är placerade men också eventuella nya barn. Att tillsammans göra upp och följa de planeringar som görs för dina barns bästa.

Vi hoppas att du och din sambo tillsammans med socialtjänsten kan finna ett sätt att arbeta vidare med din positiva förändring.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter