Hur Hitta Boende Med Anmärkningar?

Postat: 2009-01-30 14:40

Jag vet inte om detta är rätta stället att vända sig men vi, en familj på fyra har hamnat i ekonomisk kris. Vårat företag är på väg i konkurs, med obetalda räkningar som blir våra personliga skulder och jag har även betalningsanmärkning sedan i höstas. Vi har en bostadsrätt som vi vill sälja, och även på dagens marknad skulle en försäljning som inbringar betydligt mindre än vad mäklarna som tittat på den anser att den kan säljas för betyda att vi kan betala både mina tidigare skulder och de nya som kommer i och med konkursen. Men vart flyttar man? Vi har sökt med ljus och lykta i nästan ett halvår utan att få något napp. Inte så konstigt kanske, med den ekonomiska historia vi dras med. Vi har bägge heltidsjobb, som vi inte haft så länge, utan sen vårat företag började gå dåligt. Finns det någon som helst hjälp att få via kommunen? Vår ekonomi har brakat ihop det senaste halvåret och jag har ingen erfarenhet av att behöva hjälp, jag vet inte ens vart man vänder sig.I nuläget verkar en husvagn på någon åretruntöppen camping vara vår enda möjlighet.

deperat anonym

Kommentarer

Postat: 2009-02-03 10:58

Hej

Vi förstår era hopplösa känslor inför framtiden, det är svårt att se ljuset när allt känns tungt och tröstlöst. Om vi har förstått er rätt, har ni heltidsarbete båda två som inbringar lön till hushållets ”normala” kostnader. Eftersom ni har inkomster och kommunen inte betalar skulder, är socialbidrag ej aktuellt i dagsläget.

Boende är svårt att få oavsett om du har skulder eller ej men desto svårare om du har anmärkningar. Vi vill ändå uppmana er att fortsätta söka boende både hos privata och kommunala bostadsbolag oavsett kommun. Ni kan även söka via sidor som blocket.se där privata personer hyr ut sina lägenheter i andrahand. Skriv personliga brev till hyresvärdarna, ring personligen till bostadsbolagen i slutet av månaden, det vill säga var ihärdiga och ge inte upp.

Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring sin situation. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för dem som praktiskt taget bor på gatan.

Om ni känner behov av att prata med någon kring ekonomiska frågor kan ni vända er till Budget- och hyresrådgivningen i Malmö stad. Ni når dem på telefon 34 20 83. Besöksadress: Bergsgatan 17. Mer information hittar ni också på malmo.se - > Individ & familj > Budget- och hyresrådgivning.

Håll hoppet uppe, det brukar lösa sig till slut.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter