Övningskörning och körkort

Hej

Jag är en tjej på 17 år som haft kontakt med soc ett tag nu pga våld hemma o pappa som utsatt mig för sexuella övergrepp, men de har inte kunnat göra så mkt o mina föräldrar har alltid tackar nej till familjebehandling o jag vill inte flytta.

Det här med övergreppen har varit svårt för mig och jag berättade äntligen för min socialsekreterare. Tyvärr tror inte min mamma på mig och mina föräldrar är arga på mig för att jag berättat och ljuger och felaktigt anklagar dem.

Det har resulterat i att pappa (den enda som kan köra med mig) inte vill övningsköra med mig för att han tkr sig blivit felaktigt anklagad. O jag har inte råd med bara körlektioner på skola och har ingen annan. Min socialsekreterare sa att jag inte skulle behöva ta konsekvenser av att berätta om saker o ting hemma för henne men det blir ju så ändå.

Finns det någon hjälp att få angående övningskörning? Kontaktperson som kan köra och vara med en? Bidrag till lektioner?
Jag vet att jag inte dör utan körkort men känns inte rättvist att jag ska stå utan övningskörning för en sak som denna. Känner mig så ensam i detta o vet inte vad jag ska göra.

Person

Kommentarer

Hej!

Din situation verkar inte vara lätt samtidigt är det jättebra att du har varit ärlig mot din handläggare. Vi förstår att det känns jobbigt och att du många gånger känner dig ensam. Du verkar vara en person som kämpar dig vidare och trots motgångarna vägrar att ge upp.

Det kanske finns någon annan vuxen i din omgivning som du kan övningsköra med. För att se vilka krav som ställs på en handledare kan du gå in på Transportstyrelsens hemsida: www.transportstyrelsen.se

Gällande din fråga om bidrag till lektioner så finns möjlighet att ansöka om körkortslån hos CSN, mer information hittar du på deras hemsida: www.csn.se

Hoppas att du genom vårt svar fått några tips om hur du ska göra för att komma vidare. Skulle det dyka upp fler frågor eller funderingar så är du givetvis välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter