Mobbning och tvång att gå i samma klass?

Undrar vad som gäller...
Har en son på 13 år. Han har haft det svårt i skolan sedan 4e klass på grund av mobbning. Vi valde att gå över till Engelska skolan från en vanlig kommunalskola. Men efter att ha kämpat i några år så valde vi att gå tillbaka till den kommunalskola som han gick sina första 3 år i. Vi var på möte och dom sa att han inte kan börja i 7D då hans bästa vänner går där. Istället var valet mellan 7B eller 7C men på mötet så var det bara prat om 7B, dom till och med visade var sonen skulle krocka med klass 7D så han kunde träffa sin bästa vän. Nu skickar dom ett sms och säger att sonen ska börja i klass 7C och där går en elev som mobbade sonen i fotbollslaget under 2 år tills vi valde att byta lag och förening. Nu när sonen vet att han ska gå I denne elevs klass så vägrar han gå till skolan. Och jag känner bara, vad kan jag göra som förälder? Jag förstår sonen, han är så utmattad psykiskt av all mobning och känner att jag kan inte pressa honom till att gå i denna elevs klass men samtidigt vill jag inte att sonen missar sin skolgång. Kontakten på skolan säger att dom vill ha rätt antal elever i alla klassen. Jag frågade klart och tydligt på mötet hur många elever det var i 7D, svar 30. Hur många är det i 7B, svar 30 MED min son. Känns så hjälplöst att mobbarna alltid ska vinn.

Bella

Kommentarer

Hej!

Vi förstår på det du skriver att ni kämpar för er sons skolsituation sedan lång tid tillbaka. När det gäller placering i skolklass är det inte socialtjänstens ansvarsområde. Om ni bor i Malmö och inte är nöjda med det besked så kan ni kontakta den förvaltning som är ansvarig för grundskolorna i Malmö stad, Grundskoleförvaltningen. Telefonnummer till Grundskoleförvaltningen är 040-34 90 90.

Ni kan även vända er till Skolinspektionen som har tillsynsansvar för grundskolorna i Sverige om ni inte är nöjda med hur ert ärende hanteras av förvaltningen. Kontaktuppgifter till Skolinspektionen finns på www.skolinspektionen.se .

Vänligen

Soctanterna

Soctanter