Oroad.

Pappan till min bebis har borderline. Bebisen är ännu mycket liten och ammar, pappan vill att vi ska dela på hälften av tiden om vi går isär. Jag tar till största del hand om bebisen och har jag behövt vara borta, vilket ibland hänt, har den lilla följt med mig. Han hävdar sin rätt till honom och menar att han ska ha honom trots att han ammar nattetid.

Ett tidigare kraftigt missbruk finns med men vilket varit stabilt ca 1 år med några vaga återfall. Jag är otroligt orolig för våran son men förstår såklart att pappa är viktig. Hot mot mig har förekommit.

Jag har barn sen tidigare som valt bort honom pga av hans instabila mående. Jag hamnar därför mellan mina barn och måste ta beslut om framtiden.

Hur kan man tänka kring umgänge i detta fall på ett barn under året och hur ser ni på det här?

Mamma.

Kommentarer

Hej

Du har frågor kring umgänge mellan ditt barn och dess pappa. Vi har svårt att uttala oss i enskilda ärenden utan hänvisar dig till handläggare som är specialister på umgänge och vårdnad. Möjlighet till rådgivning kring familjerättsfrågor kan variera beroende på vilken kommun du bor i. Vi råder dig därför att kontakta socialtjänsten i den kommun där du bor för att få stöd och rådgivning om hur du ska hantera din situation.

Om du bor i Malmö kommun har vi en Familjerättsenhet som är specialiserade på umgänge- och vårdnadsfrågor som har telefontid, vardagar mellan 10.00-11.30 på telefonnummer 040-345248.

Med vänlig hälsning

Soctanterna

Soctanter