Hyra

Hej, jag bor inneboende hos min mamma. Vi bor i en lägenhet med 4 rum och kök. Jag har ett sovrum och får använda hela lägenheten hur mycket jag vill, som om den vore min. Jag får 2000kr av soc till hyra men jag ansökte nyligen om 3000kr istället för det är en tredjedel av hyran på lägenheten. Den totala hyran på lägenheten är 9252kr. Jag fick avslag och dom sa att deras beräkning utgår ifrån hur många rum jag disponerar. Min fråga är, är det rimligt att jag betalar en tredjedel när jag använder ett av tre sovrum samt att jag har fri tillgång till hela lägenheten? Eller har dom rätt att 2000kr är rimligt? Kan tillägga att jag inte betalar något för varken el eller bredband heller.

Inneboende

Kommentarer

Hej!

Vad bra att du kunnat lösa din bostadssituation genom att kunna ha ett rum hos din mamma.

Vi kan inte uttala oss om generella ärenden och bedömningar. Men när det gäller inneboendekostnader görs en individuell bedömning om vad som är en skälig kostnad bland annat utifrån storleken på lägenheten.

Du skriver att du inte betalar något för vare sig elkostnader eller bredband. Du har rätt att ansöka om bistånd för gemensamma kostnader, exempelvis el, bredband och andra gemensamma kostnader. Detta är utifrån en förutsättning att ni lever som två separata hushåll.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter