Stories

Hej!
För 5 år sedan i mars var det första gången att vi fick ha jobbiga grannar som arabiska & muslimska grannar vid i som flyttade in till vårt område i Örebro. Men de har många barn, var störande grannar & skrek mycket när vi bodde i vårt gamla område. Jag tror att de gör sånt för nuvarande också även när vi inte bor i vårt gamla område längre. Jag tror att familjen är oftast ute än att vara hemma. Det var de som gjorde att vårt gamla område inte längre är lugnt & tyst när vi bodde där tills nu. Jag & min far tycker att de familjerna kan flytta ut & inte längre vill ha dem från vårt gamla område för att vi inte är intresserad av dem. Min kompis & hennes mamma har planerat att de skulle vilja komma till vårt gamla område nån gång på sommarlovet för att reta familjen.

För 5 månader sedan var det andra gången att vi fick ha jobbiga grannar igen som arabiska & muslimska grannar vid som hade flyttat in till vår lägenhet i Örebro. Men de är också störande grannar & är högljudda typ varje vecka för jag som tycker att det är jobbigt att bo i en lägenhet. De är högljudda sedan när de hade flyttat in till vår lägenhet tills nu. Det är irriterande personer & blir arg när jag hör familjen låta högt ibland varje vecka som hörs ända till oss när jag är hemma men jag är inte intresserad av dem. Det var lugnare i vår lägenhet innan när familjen skulle flytta in. Jag tycker också att de familjerna kan flytta ut & inte längre vill ha dem från vår lägenhet. Ibland så är familjen också ute i balkongen. De pratar högt, har hög musik, skriker & deras lukt luktas ända till oss också när jag är i balkongen ibland som gör att jag skulle vilja ha på mig munskydd pga deras lukt. Varje dag när jag är hemma hör jag att någon av våra grannar flyttar på grejer hela tiden & då tror jag att om det kan vara familjen som låter mycket med ljudet med. Min kompis & hennes mamma har planerat att de skulle vilja komma till vår lägenhet nån gång på sommarlovet för att reta familjen också. Jag tycker att de familjerna är också obehagliga grannar som vi har nu när jag hör deras höga röster, ljud & lukt ibland.

Nancy Echoue (Nose)

Kommentarer

Hej!

På grund av sekretess har viss information tagits bort från frågan för att personer eller platser inte ska kunna identifieras.

Det låter som att du har det mycket jobbigt med dina grannar. När man bor tillsammans med många i samma lägenhetshus finns det regler som man ska förhålla sig till. Det finns vissa tider då det ska vara tyst och lugnt och vissa tider när man exempelvis får spela musik eller utföra arbete i lägenheten. Vad som gäller där du bor kan du få reda på genom att kontakta bolaget som äger ditt hus.

Jag förstår att det kan vara frustrerande att dina grannar väsnas mycket och tänker att du skulle kunna börja med att prata med dina grannar och be dem vara tystare eller påtala att det hörs tydligt in i den lägenhet där du bor. Du skriver att din kompis och hennes mamma har tankar på att reta familjerna som det gäller. Detta tänker jag inte är en bra strategi utan det bästa att göra är att i första hand prata med familjen i ditt lägenhetshus och i andra hand kontakta ditt hyresbolag för att anmäla en störning.

Vänligen,
Soctanterna

Soctanter