Umgänge

Hejsan. Mina 3 barn är lvu placerade sen 8 månader tillbaka. Jag har träffat mina barn på umgänge med familjebehandlare sen februari till maj, 1 gång i månaden 1,5 timme, i maj skulle jag göra ny umgängesplan med min handläggare på socialen. Familjebehandlaren sa att hon inte behövde vara med mer då allt va bara bra och hon har bara skrivit positiva saker om mig. Nu är såhär att den nya umgängesplanen ser ut att min äldsta dotter som bor hos sin pappa efter dom lvuade henne men har umgängen med mig en helg i månanden så ska hon äntligen får vara med på varje umgänge med sina syskon.
Juni och juli ska vi träffas på lekparker, sen från och med augusti ska umgängena ske hemma hos mig och min nya sambo. Augusti och september kommer familjerna vara med, men oktober kommer vi få vara själva med barnen 1 timme. Är detta något positivt om börjar ske? Och brukar inte umgängen ske antagligen ute eller hemma hos familjerna dom bor i nu? Mvh

Fundersam mamma

Kommentarer

Hej!

Umgänge med sina barn utgår ifrån vad som bedöms bäst för barnen. Det låter som att både familjebehandlare och familjerätten tänker att det bästa för dina barn är att du och barnen ska träffas själva under en timme lite senare i höst men att ni först ska träffas tillsammans med andra vuxna, både hemma hos dig men även utomhus. Det låter som att både familjebehandlare och familjerätten har gett dig positiv feedback på att det har gått bra för dig med umgängena med dina barn vilket kan tolkas som ett steg i positiv riktning.

Umgängen ser olika ut och kan både vara i en inomhusmiljö exempelvis där barnen bor nu, i barnens tidigare bostad eller hos en för barnet trygg person, i en utemiljö eller i en speciell umgängeslokal. Vad som avgör var man träffar sina barn är utifrån barnets perspektiv.

Jag hoppas att du och dina barn får bra umgängen framöver i sommar!

Vänligen,

Soctanterna

Soctanter