Umgänget fungerar inte

Hej!
Jag skriver till er angående mitt barn som är 11 år.
Pappan har varit våldsam mot både barnet och mig upprepade gånger. Vi är skilda sedan fem år. Två vårdnadstvister senare så har pappa rätt till umgänge varannan helg. Detta trots att han hade slagit barnet ännu en gång varav den nya vårdnadstvisten inleddes i vintras. Jag vädjade om umgängesstöd men fick det nekat. Barnets egen uttryckliga vilja var att inte träffa pappa och att hen var rädd för pappa pga det upprepade våldet.
Under tiden jag initierade vårdnadstvisten så avbröt jag umgänget, för att skydda mitt barn. Jag har aldrig sett mitt barn vara så lugn som då, från frekventa slagsmål till skötsam och harmonisk.
Nu när umgänget pågått ett halvår så ser jag bara hur allt blir sämre för var dag.
Skolan ringer nästan dagligen att mitt barn inte sköter sig, och barnet har blivit hemskickat från träningar. Jag ser det som ett enormt svek mot mitt barn att tvingas till umgänge med någon hen är rädd för. Att få det bekräftat nästan dagligen från skolan tar knäcken på mig. Vårt barn gråter ofta efter umgänge och vill inte berätta varför.
Jag har förklarat för skolan men får mycket lite förståelse. De vill heller inte göra en orosanmälan. Kan tilläggas att pappan inte sköter umgängena heller, dåligt med mat, kläder och han avbokar ofta i sista minuten eller lämnar bort barnet för att jobba extrapass.
Hur kan jag hjälpa mitt barn?

Uppgiven mamma

Kommentarer

Hej!

Du beskriver att du befinner dig i en besvärlig situation där du är orolig för ditt barns mående och samtidigt ska samarbeta gällande umgänget.

Om du har en oro för att ditt barn far illa råder vi dig att vända dig till socialtjänsten med din oro. Vi kan inte råda i individärenden utan enbart generellt.

De tecken du beskriver att din son uppvisar både i skolan, hemma och på fritiden kan vara tecken på att han inte mår bra. Vilket kan behövas ses närmre på för att se om det finns behov av socialtjänstens råd, stöd och eventuella insatser.

Vi råder dig även att ta kontakt med familjerätten för att få råd, stöd och eventuellt erbjudande om deras insatser.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter