Stöd

Hej
Jag har arbetat för mer än 4 år i Sverige och fick permanent uppehållstillstånd samtidigt.
Från och med första januari blev jag arbetslös pga ekonomi brist av min chef.
Jag har arbetat förut som gitarrlärare,musiker,vaktmästare,fastighetskötare,ungdomsledare och scentekniker.
Jag sitter varje dag o försöker att hitta nån jobb, vad som helst men det ser ut jättesvårt om man inte har kontakter eller någon som jobbar på det jobbet som du söker. Jag är bara 24 år gammalt men har mycket erfarenheter och har försökt även på mcdonalds osv men de tackar nej för att jag är överkvalificerat.
Problemet just nu är att jag kan inte betala hyran. Jag får 8000kr från a kassa men alla kostnader blir mer än 8500 + pengar till mat.
Eftersom jag inte vet hur systemet fungerar osv, finns det någon annan stöd som jag kan söka till ? Ber om ursäkt om det låter konstigt men asså jag vet inte hur allt fungerar i Sverige och vet inte hur kan en person leva om stödet som han får inte räcker att betala allt. Samtidigt jag ansöker till olika jobb varje dag men ingen resultat. Ibland är jag överkvalificerat ibland okvalificerat. Tyvärr

Criss

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du gör allt du kan för att hitta ett jobb och klara av din ekonomi. Det kan ta lite tid men kämpa på så ska du se att det löser sig till slut!

Du skriver att du får utbetalt A-kassan men att pengarna inte räcker till för alla kostnader. I Sverige kan man vända sig till socialtjänsten för att söka stöd om man inte själv kan tillgodose de ekonomiska behoven.

Du kan söka ekonomiskt bistånd, som ibland kallas socialbidrag eller försörjningsstöd, om du saknar eller inte har tillräckliga medel till din försörjning. Socialtjänsten kommer då att pröva din rätt till försörjningsstöd genom att utreda ditt behov.

Kontaktuppgifter samt utförlig information om vad som gäller vid ekonomiskt bistånd hittar du på Malmö stads hemsida. I sökfältet skriver du “ekonomiskt bistånd”.

Hoppas att du har fått svar på din fråga och vi önskar dig lycka till i ditt sökande efter jobb!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter