Psykisk ohälsa

Hej
Jag bor i en för stor lägenhet för mina behov,så jag hyr ut rum till studenter. Det har fungerat utmärkt i många år. Nu i jan flyttade en 20-årig stud in, och allt såg bra ut,tills för någrs veckor sedan.Då sa hon att att grannarna ovan spionerde på henna och kallade henne lat o allt möjligt. Hon hörde röster och var rädd att grannarna hörde henne och hennes dator bl.a. Hon var uppe hos grannen och frågade om de hörde något, vilket de inte gjorde. Blir besviken när ingen annan hör vad hon hör! Nu den senaste tiden, behöver hon prata med mig och vara nära mig hela tiden, för att stilla oron. Hon har blivit som en skugga. Nu sover hon i soffan som ligger nära mitt sovrum för att var nära och väcker mig ibland för att prata lite.Jag har fått henne att söka Psykolog hjälp, men det har inte skett än
Önskar råd och stöd.
mvh
Hyresvärd

Orolig hyresvärd.

Kommentarer

Hej!

Situationen du lever under låter ohållbar. Svårigheten är om personen själv inte inser att den är i behov av hjälp för sin psykiska ohälsa.

Utifrån den problematik din inneboende har råder vi dig att kontakta psykiatrin. De kan redogöra för vilka möjligheter det finns till hjälp för din inneboende under frivilliga former eller tvång. I Malmö finns två vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningar, på Drottninggatan och Fosievägen. Du når dem via Skåne universitetssjukhusets växel på 040-331000. Om du har möjlighet kanske det skulle vara en ingång om du följer med din inneboende till vuxenpsykiatrin i och med att hon har fäst sig vid dig.

Vi hoppas att du har fått svar och vägledning!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter