Granne som misskötter soclägenhet

Hej! Har sedan ett år tillbaka haft stora problem med min granne ovanför mig som har soc lägenhet. Hon med familj stör varje dag på nätterna och håller oss vakna till 4.00-5.00 på morgonen. Hon har sopor på balkongen som ramlar ner till oss och hon tar även dit folk som röker sedan slänger sina cigaretter (fortfarande brinnande) i vår trädgård... dessa folk som hon har hos sig stannar i flera dagar och kommer o går några gånger i månaden..
Hört att man inte får ha folk sovandes hos sig när man har soc lägenhet? börjar misstänka inneboende/hyr ut i andra hand?
Min fråga är om jag ska kontakta soc och får man ens någon hjälp i detta fallet? Har pratat med grannen och hon ljuger/säger emot o vägrar lyssna... därför vill jag ha hjälp! Mvh Amanda

Amanda

Kommentarer

Hej!

Det är inget enkelt dilemma du hamnat i. Du kan kontakta socialtjänsten och ge information om att du är orolig över hur din granne mår, ring då den stadsdel du tillhör.

Utifrån att din fråga mer handlar om dina problem med störningar kan det kan vara en bättre idé att ta kontakt med hyresvärden om du bor i ett hyreshus. Oavsett om hyreskontraktet kommer via socialtjänsten eller inte gäller samma regler i ett bostadshus om hur man ska uppträda. Om de inte följs har hyresvärden möjlighet att agera.

Vänligen

Soctanter

Soctanter