Vad kan hända?

Hej
En utredning har precis blivit avslutad och jag har nu personligt stöd hos min socialsekreterare. Den handlade om psykiskt våld och övergrepp av min pappa men det senare framkom under utredningen men mina föräldrar kommer inte få reda på det för att det skulle bli dåligt för mig då. Detta är min andra utredning då det var en till när jag var yngre pga fysiskt våld, men det upphörde lite efter den utredningen. Grejen är att för nån vecka sedan bråkade jag och min pappa och han ställde sig upp och höjde armen/handen över mig och jag blev skiträdd. Om jag berättar detta för min socialsekreterare är det nåt hon behöver anmäla eller typ ringa hem för? Jag vill berätta för henne för jag mår inte bra av att ba ha det för mig själv men samtidigt vill jag inte att hon ”gör” något.

Person

Kommentarer

Hej!

Vi förstår av dina rader att du haft det tufft under din uppväxt. Vad bra att du båda vågar/kan tala om det och att du också får stöd och hjälp.

Det framkommer inte hur gammal du är. Om du är under 18 år, har socialtjänsten anmälningsplikt. Det finns dock undantag där socialnämnden kan besluta att inte polisanmäla.

Om du är över 18 år, så är alla dina uppgifter sekretessbelagda också gentemot dina föräldrar.

Ställ frågan till din socialsekreterare så att du får korrekt information om vad som gäller för dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter