hjälp med flytt, flyttbidrag

Hej
Jag är studerande, heltid. Jag bor på landet i södra Skåne. Snart är terminen slut, och det är sommar. Under höstterminen förväntas man vara på plats i Malmö för att utföra praktik. Samtidigt har hyresvärden sagt upp lägenhet (av sin personliga skäl). Jag har fått ett bra skriftlig hyresreferens av henne. Jag har hittat en ny lägenhet och fått kontrakt, nära Malmö.
Jag betalar tandvård (kostnadsförslag på 15900) själv.
Jag har ett barn, ensamstående mama, studerande.
Frågan är: under dess omständigheter, skulle socialen hjälpa med flyttkostnader? Jag har inte arbetat och har inte rätt till rut-avdrag enligt Skatteverket.
Det verkar svårt att klara det själv.
Jag har hört med socialen i Ystad på telefonen. De vill inte hjälpa en student som försöker klarar sig så bra jag kan, de vill bara hjälp folk som "är långtid kund" hos dem. Jag har haft kontakt med socialen under sommrar.
Ska jag kunna göra an ansökan? Det verkar rimlig, anser jag, att en praktikplats leder till arbete och att jag gör allt möjligt själv.
Tack ska ni ha

studentflytt

Kommentarer

Hej!

Generellt kan man säga att var och en får klara sin flytt själv. Men att ombesörja en flytt är inte lätt för någon att själv klara ut. Alla vet hur man får söka i sin vän- och bekantskapskrets för att lösa det eftersom kostnaden med flyttfirma är rätt så dyr.

Ibland ser det inte ut så att man kan fixa och lösa det själv, och så klart kan du ansöka om bistånd till flytten och få din sak prövad. Vid prövning, som alltid är en individuell bedömning, tittar man på dina inkomster och om du har rätt till bistånd från socialtjänsten. Du har alltid rätt att få ett skriftligt beslut som du kan överklaga till Förvaltningsrätten.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter