Boende!

Postat: 2010-01-21 23:19

Hejsan jag är en tjej på 17år snart 18år och jag studerar och skulle vilja flytta hemifrån. Men ska är den att jag vet inte hur jag ska ta mej till vägar, Undra om ni skulle kunna hjälpa mej att fixa en liten lägenhet eller ett student boende. hade hälst velat ha en liten etta. skulle i kunna hjälpa mej med det

Steffie

Kommentarer

Postat: 2010-01-22 09:51

Hej

Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring sin boendesituation. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för dem som praktiskt taget bor på gatan.

Om du är under 18 år eller studerar på gymnasienivå och är under 21 år är dina föräldrar försörjningsskyldiga. I detta innebär också att de är skyldiga att se till att du har någonstans att bo. Om du inte kan bo hemma och ansöker om boende genom socialtjänsten, öppnas en utredning som syftar på att utreda hur du har det hemma och varför du inte kan bo kvar hos föräldrarna. Det ska finnas speciella skäl till varför man inte kan bo kvar hemma, sådana skäl kan vara misshandel, sexuella övergrepp och/eller drogmissbruk i boendet. Det är väldigt ovanligt att en yngre vuxen får hjälp till eget boende genom socialtjänsten.

Vill man dock på egen hand söka ett eget boende så rekommenderar vi att man tittar på våra länkar vad gäller boenden. Ett bra tips är att registrera sig https://www.boplatssyd.se så tidigt som möjligt och på så vis få en bra kötid. På deras hemsida kan man även läsa mer om hur förmedlingen av bostäder går till.

Hoppas att du fått svar på dina frågor och vi önskar dig lycka till i framtiden med både studier och bostadssökande.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter